Zingend werken en harp spelen bij Thuisservice Home Instead.

” Hand in hand ? kameraden”

En zo nog meer liedjes uit de oude doos gezongen met een mevrouw die helemaal uit haar doen was door het warme weer. Ik had mijn  harp meegenomen en vroeg wat mevrouw had gezongen bij het koor. Ze wist het niet meer..Ik vroeg weet je nog een woord uit het lied? Ja het ging over een vogeltje. En wat deed dat vogeltje? Het zat op een tak. En wat was er nog meer? Het heette flierefluiter. En jaaaa ineens weet ze zich de eerste regel te herinneren. En als ik de melodie op mijn harp speel weet ze ineens de rest van het lied ook. Ik speel heel eenvoudig mee en dan …zingen we samen op haar balkon het hele lied. Dan komt er nog een lied. “Hand in hand …kameraden” High five en dan hand in hand gewoon even genieten van samen zijn. Zo fijn, dat dit kan: gewoon ”zijn” met zingen als opening.

 

foto van Nicole de Veer.