Harp en klank

Harp en klank

Even voorstellen

De naam van mijn harp is Michael, vernoemd naar aartsengel Michael. Deze naam ontstond spontaan terwijl ik de transformerende werking ondervond tijdens het spelen. Eigenschappen van Michael zijn moed, zelfvertrouwen en veiligheid. Hij transformeert negatieve energieën in positieve energieën en begeleidt zielen die gestorven zijn. De naam van mijn kleinere harp is Raphael. Aartsengel Raphael is bekend vanwege zijn geneeskracht.

Michael

Aartsengel Michael

raphael

Aartsengel Raphael

De helende werking van klank

Muziek, klank, een trilling in de lucht kan je gevoel op slag veranderen. Je krijgt rillingen, kippenvel, raakt ontroerd of wordt vrolijk. Muziek verbindt en verwondert. Het kan veel doen voor mensen met Alzheimer, Parkinson, psychische verstoringen en depressies. De harp wordt ook wel het instrument van de ziel genoemd. Dat kan ik helemaal onderschrijven! Mijn bezieling voor de harp is ontstaan doordat ik diep geraakt werd door de zuivere, heldere klanken. De grote klankkast maakt dat de klanken diep doortrillen in je hart. Het opent je hart! Het is zo wonderlijk dat ik steeds wanneer ik gespeeld had, merkte dat ik me veel prettiger voelde.

Gefascineerd door deze ontdekking ging ik op zoek naar de helende werking van klanken. Met behulp van deze klanken wordt energie in beweging gezet, daar waar we op een andere manier niet bij kunnen. De trillingen transformeren energie. De trillingen in de klanken die ik speel, zijn afgestemd op jouw energieveld. De klanken ontstaan spontaan en intuïtief. Ze worden afgewisseld met bestaande melodieën. Klanken raken ook wel de gevoelige snaar in ons. De trillingen van de klanken zorgen ervoor dat de energie die vast zit, vrijkomt en in balans gebracht wordt. De manier waarop is natuurlijk ieders persoonlijke beleving. De vriendelijke, zachte wijze draagt ertoe bij dat de harp heel toegankelijk is voor baby’s, jonge kinderen, ouderen en mensen die een ziekteproces doormaken.