Holistische visie

Het woord holistisch is afgeleid van het griekse woord holos, dat heel betekent. In mijn werkwijze ga ik uit van een holistische zienswijze. Dat wil zeggen: de mens wordt gezien als een geheel, zowel lichaam, geest als ziel. Zij zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bij lichamelijke of geestelijke klachten heb ik aandacht voor de achterliggende oorzaak: waar komt de klacht of stress vandaan?

Oorsprong

De holistische massage is al eeuwenoud. Deze massage staat erom bekend, dat het een geneeskrachtige werking heeft op het hele lichaam. Masseren zorgt voor een ontspanning en stimulering van de spieren, het bevordert de bloedsomloop, stimuleert de lymfestroom, zorgt voor een rekking van het bindweefsel en de gewrichten en kalmeert het zenuwstelsel. Stress is de oorzaak van veel klachten. Deze massage werkt stress bevrijdend en klachten verminderend. Door ontspanning geef je je lichaam de kans je immuunsysteem beter te laten doorstromen. Naast de geneeskrachtige werking werkt het bijzonder preventief bij het voorkomen van gezondheidsklachten ( denk hierbij ook aan griep, winterdip, kwakkelen e.d.).

Mijn werkwijze

Bij een holistische massage word je als één geheel behandeld. In je lichaam bevinden zich speciale punten waar emoties en spanningen worden opgeslagen. Mijn kernkwaliteit is het losmaken en afvoeren van deze opgehoopte energie. Je voelt de energie in lichaam en geest weer stromen! Hierbij maak ik gebruik van neutrale, verwarmde amandelolie met etherische olie die ik afstem op jou als persoon.

Een holistische massage is erop gericht om verstoringen te verminderen. Dit kunnen klachten zijn op zowel lichamelijk als geestelijk gebied als op zielsniveau. Tijdens de massage is aandacht voor de oorzaak van de klacht. Door je hiervan bewust te worden komt het zelf genezend vermogen van je lichaam in beweging.

Via hart, hand en harp geef ik een aanbod voor het ervaren van heelheid in jezelf van lichaam, geest en ziel.Zowel massage als klank hebben de kwaliteit om vastzittende energie in beweging te zetten. Je kunt het vergelijken met het beeld van een rivier. Soms ontstaat een dam in de rivier, die de stroom tegen houdt. Massage en harpklanken zijn behulpzaam bij het opheffen van de dam. Daarna kan het water in de rivier weer vrij stromen.