Massagevormen

Elke massage is anders; doordat het maatwerk is wordt elke massage door iedereen verschillend ervaren. Je lichaam wordt losgemaakt. Oude, vastzittende energie wordt afgevoerd, geharmoniseerd en nieuwe energie wordt toegevoegd. De massagevormen waar ik gebruik van maak zijn intuïtief afgestemd op wat je persoonlijke situatie vraagt.

Ontspanningsmassage

De massage brengt je aandacht bij het voelen in je lichaam. Je denken volgt van nature deze beweging. In relatief korte tijd ontstaat er een basisrust. Tijdens de afstemming combineer ik onderstaande massagevormen met elkaar, afhankelijk van wat er nodig is op dat moment.

Massage en harp

Voor en na de massage speel ik even harp. Tijdens het masseren ontstaan spontaan klanken die helpen spanning los te trillen. De trillingen van de klanken zorgen ervoor dat wat vast zit vrijkomt en in balans gebracht wordt. Vaak hoor ik terug dat de pijn verminderd of spanning/stress wegvloeit met de klanken mee. De gevoelige snaar wordt soms geraakt. Zo wordt je aan de binnenkant en buitenkant gemasseerd.

Massage en bewustzijn

Het accent ligt op aandacht geven aan wat jouw lichaam je te vertellen heeft. In deze aandacht kunnen emoties, spanning en pijn voelbaar worden, doordat je toestaat dat ze er mogen zijn. Door aandacht te schenken aan datgene dat zich aandient krijgen gevoelens en emoties de ruimte, waardoor deze weer kunnen doorstromen en je levenskracht versterken.

Triggerpointmassage

Bij klachten in het lichaam die op dieper niveau vastzitten en een heel gebied blokkeren, bijvoorbeeld bij nek- en schouderklachten, rugpijn, knie- en bekkenklachten en hoofdpijn/migraine gebruik ik deze vorm van massage. Deze is effectief bij pijnklachten en als je belemmerd wordt in je bewegingen. De triggerpoints zijn voelbaar als energieknoopjes die lijken op speldenknopjes en kunnen de grootte van een euromunt aannemen. Deze zijn niet waarneembaar op foto’s. Na het losmaken kan de ingekapselde energie vrijkomen, waardoor de klachten sterk kunnen verminderen.

Voetreflexmassage

De reflexzones op je voeten staan in verbinding met organen in je hele lichaam. Door voetreflexmassage worden deze organen gestimuleerd afvalstoffen los te laten, waardoor zij beter functioneren. De aandacht in je voeten brengt rust in je hoofd.

Stress-release

Dit is een doeltreffende korte methode om uit het hoofd in het hart te raken. Door de uiteinden van de maag- en niermeridiaan vast te houden en te verbinden wordt een teveel aan stress afgevoerd, waardoor er letterlijk meer ruimte in je ontstaat. Bij stress of wanneer je een stressvolle gebeurtenis hebt meegemaakt, is stress-release een effectieve methode om stress te verminderen.