Nicole

Nicole

Ik ben Nicole de Veer, geboren in Aruba waar ik de eerste 6 jaar van mijn leven gewoond heb. Dit heeft invloed gehad op het verloop van mijn leven.

In Nederland ging ik op zoek naar het gevoel van rust en ruimte dat ik zo goed kende uit mijn eerste levensjaren. Tijdens de opleiding tot holistisch therapeute heb ik leren masseren vanuit een holistische visie. Hierdoor kon ik ervaren dat de combinatie van werken met mijn handen, techniekenleer en intuïtie mij weer bij dat gevoel bracht. Vanaf die tijd ben ik in mijn vrije tijd gaan masseren en ben me verder hierin gaan ontwikkelen. De oosterse geneeskunde heeft me veel wijsheid gebracht als aanvulling op de westerse geneeskunde. Dit resulteerde in mijn praktijk aan huis naast mijn werk in diverse takken van de gezondheidszorg.

Later leerde ik via mijn harp de helende werking van klank kennen. Ik ondervond dat dit ook door anderen zo ervaren werd. Hierdoor ben ik mijn harp in gaan zetten tijdens individuele sessies en bij gelegenheden. Graag deel ik met jullie mijn plezier in het masseren en harp spelen.

Opleiding en cursussen

  • Opleiding tot Holistisch Therapeute bij Centrum Intuïtieve Ontwikkeling
  • Kinesiologie bij de Nederlandse School voor Kinesiologie: Touch for Health Practitioner, Tibetaanse Energie, 5 Elementen, Primaire Reflexen, Cranio Sacraal, Meridianen en Drukpunten
  • Wellness kinesiologie: Stress-release en Energiecentra. Edu- kinesiologie: Leefblind en Woordblind
  • Intuïtieve Ontwikkelingscursussen 1 t/m 4 bij Centrum Intuïtieve Ontwikkeling: Lichaam en Energie, Intuïtie en Energie, Chakra´s en Aura en Spirituele Energie
  • Therapeutic touch bij het Van Praag Instituut
  • De Helende Reis voor kinderen en volwassenen van Brandon Bays
  • Nederlandse Bloesemremedies van Bram Zaalberg
  • Healing Arts lichtfrequenties, Kindercursus, Pubercursus en Stervensbegeleiding bij Cursuscentrum Cornalijn

Reguliere werkervaring

Ook in mijn reguliere werk begeleidde ik mensen vanuit mijn hart om zich zo goed mogelijk te voelen. In de kinderopvang heb ik als groepsbegeleidster met baby’s en peuters gewerkt. In het basisonderwijs heb ik met anderstalige kinderen gewerkt en kinderen begeleid met een rugzakje op het gebied van dyslexie en adhd. Twintig jaar heb ik met mensen met een verstandelijke beperking en met mensen met psychiatrische kenmerken gewerkt. In de terminale zorg heb ik mensen begeleid en verzorgd in de laatste fase van hun leven. Een goede afstemming op de ander is de basis bij mijn werk.

Daarnaast werk ik 15 jaar als masseuse en holistisch therapeute. De laatste jaren is daarbij mijn harp een steeds belangrijker rol gaan spelen. Gedurende de jaren heb ik diverse basiscursussen Intuïtieve ontwikkeling gegeven.

Door mijn grote affiniteit met mensen die een ziekteproces doormaken, ben ik mensen aan huis en in een verpleeghuis gaan masseren in combinatie met harp spelen en/of een klankheling.